Fiscale inlichtingen tussen Nederland en Spanje

Uit onderzoek van de belastingdiensten van Spanje en Nederland is gebleken dan veel mensen die in Spanje wonen hun inkomsten niet altijd even precies bij de belastingaangifte in Spanje vermelden. Het is natuurlijk erg verleidelijk en soms denkt men misschien ; wat niet weet wat niet deert…

Agencia tributaria

Acht jaar geleden, in 2006, werd er in Madrid een overeenkomst getekend voor het uitwisselen van fiscale inlichtingen tussen Nederland en Spanje. Dit heet met een mooi woord Memorandum van Overeenstemming. Hierbij zijn beide landen overeengekomen dat spontane uitwisseling van inlichtingen plaatsvindt van alle bij de belastingdiensten beschikbare informatie over belastingplichtigen die voor de belastingheffing in Spanje of Nederland van belang kan zijn. Het is duidelijk; de overheden hebben altijd geld nodig en dat halen ze desnoods gewoon thuis op bij hun inwoners, net als vroeger.

In het memorandum dat tussen de twee landen is uitgewisseld is een lijst opgenomen met informatie die wordt doorgegeven:

–          Inkomsten uit zelfstandige arbeid of andere werkzaamheden.

–          Inkomsten bestaande uit salarissen, lonen of beloningen.

–          Pensioenen

–          Lijfrentes en alimentatie

–          Bezit van onroerend goed

–          Dividenden en interest

–          Royalty´s

Nederland stuurt deze informatie dus door aan zijn verdragpartner Spanje als zij vermoeden dat iemand in Spanje zijn Nederlandse inkomsten en vermogen in Spanje zou behoren aan te geven.

Wij raden aan om in uw omgeving een bezoek te brengen aan de Agencia Tributaria. U moet in Spanje namelijk zelf uw papieren voor het declareren van de ´RENTA´ ophalen en ingevuld inleveren.  Dit geldt dus voor inkomsten en bezit van zowel in Nederland als in Spanje. Vanaf 10 april kunnen de papieren worden aangevraagd en uiterlijk 2 juli moeten deze zijn ingeleverd.

Bij vragen of ondersteuning kunt u contact opnemen met: http://www.emigreernaarspanje.nl

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s