Investeren in Spanje?

Spanje is weer in. Na een enorme crisis van zeven jaar lijkt Spanje voor het eerst weer eens opgelucht adem te kunnen halen. Dit keer is Spanje ook regelmatig in het nieuws, maar nu liggen de tijden van zeven magere jaren achter ons en het is tijd voor een positief geluid.

Volgens de Heer Olli Rehn van de Europese Commissie is Spanje ´Dé positieve verrassing´ van 2013. Niemand had gedacht dat het land zo snel zo opkrabbelen en economisch weer zou gaan groeien.

Buitenlandse investeringen in Spanje groeiden in 2013 al 3,5 %, terwijl het gemiddelde op wereldniveau 18 % zakte. De Spaanse bank verwacht dat deze groei in 2014 enorm gaat toenemen.

Dit is een van de belangrijkste gegevens in het verslag van het consultantsbureau Deloitte dat een studie gemaakt heeft van buitenlandse investeringen in Spanje en hun sociaal economische bijdrage. Voor het eerst in 20 jaar slaat de balans door naar een positief saldo.

Het lijkt er op dat in de toekomst Spanje hét ideale land wordt om te gaan investeren. Het wordt zelfs nog aantrekkelijker omdat Spanje hoog opgeleide mensen biedt die lager betaald worden dan in Noord Europa. Daar maken buitenlandse bedrijven in Spanje momenteel graag gebruik van. Al die investeringen zouden wel eens positieve gevolgen kunnen gaan hebben voor de huizenmarkt die gedurende de crisis volledig is ingestort.

Volgens het Spaans Nationaal Statistiekenbureau zijn de huizenprijzen sinds 2008 tot 60 a 70 % gezakt. Voor 2014 wordt nog een kleine daling van 5 % verwacht. Toch is het niet verstandig nog langer te wachten. De meeste transacties vinden momenteel plaats omdat er nu juist keuze is uit de mooiste huizen op de mooiste locaties. Men heeft nu de kans om een prachtig huis te kopen voor bijvoorbeeld minder dan dat het 6 jaar geleden gekocht is.

Voorgaande redenen maken het wel heel aantrekkelijk om in Spanje te gaan investeren. De volgende punten kunnen een idee om te gaan investeren alleen nog maar versterken:

–          Spanje heeft een brede lokale markt met een hoog bestedingspatroon.

–          Het land heeft een moderne infrastructuur van hoge kwaliteit

–          Uitstekend treinennet met hogesnelheidstreinen (AVE)

–          Een markt met hoog opgeleid en jong personeel

–          Aantrekkelijke fiscale voordelen zowel voor grote bedrijven als het MKB

–          Bijzondere zakelijke kansen op het gebied van IT, auto industrie, milieu, biotechnologie en vliegtuigbouwkunde.

 

Dus: Investeren in Spanje? Ja!

http://www.emigreernaarspanje.nl

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s