Een Bed en Breakfast beginnen in Spanje

Veel mensen die naar Spanje komen hebben het idee om in Spanje een Bed & Breakfast te beginnen. Op zoek naar een zo groot mogelijk pand voor een zo laag mogelijke prijs, rekenen sommigen zichzelf al rijk. Niet altijd hebben deze mensen ervaring in de horeca en voorheen zelfs geen dienstverlenend beroep. Ze hebben er geen idee van hoe hard ze moeten werken om, naast de kosten die vaak over het hoofd worden gezien, nog iets over te houden om van te leven. Om van te leven?…ja, de meesten denken met een B&B een goed bestaan onder de Spaanse zon op te kunnen bouwen, maar zien later alsnog in, dat een extra baan toch zeer gewenst is omdat het aantal benodigde kamers alsmede de bezettingsgraad over het algemeen ernstig onderschat worden.

Als u overweegt om een Bed & Breakfast in Spanje te beginnen, realiseert u zich dan goed waar u aan begint. Hard werken en lange dagen, want als uw gasten allang op pad zijn en u de ontbijtspullen net heeft opgeruimd, moet u aan het werk om alles weer piekfijn in orde te maken, te onderhouden, inkopen te doen, etc.

aaaaaaaaaa

Marktonderzoek

Voordat u een keuze maakt voor een bepaald pand om een nieuwe B&B te beginnen of wellicht een bestaande over te nemen, is een gedegen marktonderzoek, dat u zelf uit kunt voeren, zeer aan te bevelen. Als u een bestaande Bed & Breakfast overneemt, kunt u zich hardop afvragen wat de reden tot verkoop is. Uit de aanwezige boekhoudkundige cijfers valt al snel op te maken of e.e.a. rendabel zou kunnen zijn. Verder is het belangrijk om te kijken welke collega’s (toekomstige concurrenten) er in de directe omgeving en de regio zitten. Wat zijn de prijzen, voorzieningen en services van andere B&B’s, hotels, pensions, hostals, etc.? Hoe lang is ‘het seizoen’ in de regio, oftewel hoe is het klimaat? Welk inkomen heeft u voor ogen en is dit, rekening houdend met de kosten en het aantal beschikbare kamers, haalbaar? Kortom: kijk verder dan het prachtige pand op die geweldige locatie…

Vergunningen

Een Bed & Breakfast is letterlijk niets anders dan het aan gasten beschikbaar stellen van een kamer met een bed, waarbij u hen ‘s ochtends een ontbijt serveert. Toch moet een B&B voldoen aan verschillende eisen m.b tot legalisatie, veiligheid en hygiene. Een B&B moet geregistreerd staan bij de Junta. Voor het serveren van andere maaltijden en het schenken van alcohol, dient u te beschikken over een uitgebreide vergunning. U dient een certificaat te halen  dat heet ´Manupulacion de Alimentos´ Denk hier niet te makkelijk over, want als een collega of hotel een klacht indient en u blijkt niet de nodige vergunningen te hebben, dan volgt een hoge boete.

B&B

Volg eerst je verstand en dan je gevoel

Net zoals in Nederland en België moet er ook in Spanje gewoon gewerkt worden. Een succesvolle onderneming begint al voordat de deur geopend wordt en de eerste klanten verwelkomd kunnen worden. Een goede voorbereiding is essentieel. Indien u niet zélf over voldoende kennis beschikt, maar uw droom tóch in vervulling wilt laten gaan, schakel dan een expert in die u kan begeleiden bij de opstart van uw onderneming. Ga vervolgens aan de kostenkant kijken wíe (personeel, leveranciers, etc.) en wát (inventaris, productiemiddelen, inkoop, etc.) u nodig heeft en of dit, samen met uw eigen inkomen, opgebracht kan worden via de beoogde omzet.

 

Voor ondersteuning of begeleiding bij het opzetten, legaliseren, en checken van papieren kijk op:

http://www.emigreernaarspanje.nl

 

Deelbron en dank: Nicla

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s