Bedrijf starten

Wat moet je allemaal regelen voordat je daadwerkelijk kunt starten met je bedrijf.

 De bedrijfsnaam registreren bij het centrale handelsregister (Registro Mercantil Central).

 Opmaken van een oprichtingsakte (escritura de constitución) ten overstaan van een in Spanje gevestigde notaris.

 Inschrijving bij het Spaanse handelsregister (Registro Mercantil). Voor eenmanszaken is dit niet verplicht.

 Aanvragen van een btw-nummer (Código de Identificación Fiscal, CIF) bij het districtskantoor van de Spaanse belastingdienst (Delegación de            Hacienda van de Agencia Tributaria).

 Het huren of kopen van een bedrijfsgebouw. Vraag bij de gemeente (Ayuntamiento) na of het bestemmingsplan geen problemen oplevert. Bij            aankoop van het gebouw dient de officiële akte, die door de notaris wordt opgemaakt, te worden ingeschreven in het Eigendomsregister            (Registro de la Propiedad Inmobiliaria) en worden aangegeven bij de provinciale belastingdienst (Delegación Provincial de Hacienda). Voor            het bouwen of verbouwen van bedrijfsgebouwen dien je een bouwvergunning (Licencia de Obras) bij de gemeente aan te vragen.

 Aanvragen van een bedrijfsvergunning (Licencia de Actividades e Instalaciones) bij de gemeente (Ayuntamiento). Na het toekennen van de            vergunning volgt een inspectie door de gemeente, waarbij wordt nagegaan of de roerende goederen zoals machines e.d. overeenkomen met            de in de aanvraag verstrekte informatie. Als alles in orde is, wordt een goedkeuringsakte afgegeven (Acta de Ocupación y Funcionamiento).            Deze procedure kan een paar maanden duren.

 Registreren van de bedrijfsactiviteit en het betalen van belasting (Impuesto sobre Actividades Económicas).

 Het aannemen van personeel en het regelen van arbeidscontracten. De registratie van de sociale zekerheid van de werknemers bij de            provinciale vestiging van het Ministerie van Sociale Zaken (Tesorería Territorial de la Seguridad Social). Begint u als kleine zelfstandige            (Autónomo), dan moet u zich inschrijven in een speciaal register (Régimen Especial de Trabajadores Autónomos) bij de Tesorería Territorial            de la Seguridad Social.

  Legaliseren van de Handelsboeken (Legalización de los Libros de Comercio) in het Handelsregister (Registro Mercantil).

Wij nemen u het werk ( letterlijk) uit handen en zorgen dat uw vergunningen en fiscale en juridische papieren in orde zijn zodat u zich onbezorgd kunt richten op uw bedrijf en op de inkomsten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s